Parkhuys wordt verbouwd voor retraiteweken

12 november 2008 10:00

ALMERE - Al sinds de oprichting van het Parkhuys bestaan er plannen voor het bouwen van verblijfskamers, waar patiënten in retraite kunnen gaan. Retraite betekent letterlijk: je even terugtrekken. Roparun, die ook het gebouw aan de Stichting Parkhuys ter beschikking stelt, heeft aangegeven dat de verbouwing nu mogelijk wordt.


BDG-architecten hebben een bouwtekening klaar, Van Wijnen doet het werk en door Stichting Nuts Ohra is geld ter beschikking gesteld voor de inrichting. Binnenkort zal alles in gang worden gezet. In het Parkhuys komen acht kamers voor tien gasten.
Veel vrijwilligers bij het Parkhuys hebben aangegeven dat ze zich willen inzetten voor de retraiteweken. Waarschijnlijk zijn er meer vrijwilligers nodig voor het koken en de directe zorg. Hoewel het Parkhuys als inloophuis zeer regionaal is georiënteerd, zullen voor de retraite mensen uit het hele land komen. Retraite in deze vorm bestaat nog niet in Nederland. Wel wordt Stichting Les Vaux, die retraites in Frankrijk verzorgt, betrokken bij de inhoudelijke kant.
Het houden van een retraite na het doormaken van een ernstige ziekte is in veel andere landen al heel gewoon. Mensen komen dan sneller in hun eigen kracht, kunnen eerder aan het werk en hebben minder lichamelijke klachten en bijwerkingen zoals chronische vermoeidheid. Kijk voor meer info op www.parkhuysalmere.nl.