Pasar Malam Bali voor de hele familie

14 oktober 2009 07:00

POORT - Dit weekend is er van 16 tot 18 oktober in het Topsportcentrum Almere de Pasar Malam Bali. Drie dagen lang de oosterse cultuur ervaren en dwalen door de straatjes van smaragd die zo kenmerkend zijn voor het leven in Indonesië. Tegelijkertijd wordt in het Topsportcentrum de badminton Yonex Dutch Open gehouden.


Onder de naam Indiëdagen worden bezoekers door middel van beeld en tekst geïnformeerd over het Nederlands-Indië van toen. Informatief en educatief voor zowel de jongere als de oudere generatie. Op het grote podium zijn er gedurende drie dagen doorlopend voorstellingen.
Speciaal voor deze dagen kookt Henry Rudölph zijn favoriete gerechten. Geheel in de stijl van de Indonesische gastvrijheid mag de bezoeker tijdens de kookdemonstraties gratis proeven. Of wat nog leuker is, meekoken.

Voor de kinderen

Sara-Joan vertelt verhalen op een beeldende manier. Kinderen kunnen zich laten schminken als dierfiguur, bijvoorbeeld als tijger of als aap en kunnen daarna meedoen aan de theaterworkshop die Sara-Joan geeft. Dalang Inge, wat vertelster Inge betekent, komt met wajang Beber. Bij wajang Beber wordt een afbeelding van scène getoond en een verhaal erbij verteld. Men dacht dat deze vorm van Wajang uitgestorven was, maar die blijkt juist springlevend op de Pasar.
Topsportcentrum Almere is te vinden aan de Pierre de Coubertinlaan 7 in Almere Poort.
Entree volwassenen 7,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar 3 euro, kinderen tot 6 jaar gratis, 65 en studenten 5 euro. Een 3-dagenkaart kost 15 euro. Meer info op www.balizwolle.nl.