Patiënten AMC zeer positief over Flevoziekenhuis

10 mei 2010 21:09

STAD CENTRUM - Patiënten van het AMC in Amsterdam die in het Flevoziekenhuis zijn geopereerd, zijn zeer positief over het ziekenhuis. Dat blijkt uit een onderzoek onder 50 patiënten van AMC. Beide ziekenhuizen werken samen.


De patiënten, waarvan sommigen zelfs nog nooit in Almere waren geweest, hebben de overgang naar het Flevoziekenhuis over het algemeen als heel goed en prettig ervaren.
72 procent van de ondervraagden geeft het Flevoziekenhuis zelfs een 8 of hoger als rapportcijfer. De vragen in het onderzoek hadden betrekking op het regelen van de afspraak, de ontvangst aan de balie, de ervaringen met het Flevoziekenhuis en eventuele verbeterpunten.
Sinds 3 november vorig jaar werken de afdelingen Chirurgie van het AMC en het Flevoziekenhuis officieel samen. AMC-patiënten die niet per se naar een universitair medisch centrum hoeven, komen in aanmerking voor behandeling in het Flevoziekenhuis. Daardoor kunnen patiënten sneller geopereerd worden en ontstaat in het AMC meer ruimte voor complexe operaties. Vooralsnog gaat het om circa 250 patiënten per jaar die langs deze route geholpen worden.