Pechtold wil einde aan PvdA-dominantie in Almere

24 januari 2010 07:26

ALMERE - Alexander Pechtold, partijleider en fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer wil een einde aan de PvdA-dominantie in Almere. "Almere is één van de snelstgroeiende afdelingen; de media zullen de gemeenteraadsverkiezing hier met grote belangstelling volgen. De uitkomst van de verkiezing zal ongetwijfeld tot een flinke verschuiving in het politieke landschap leiden", aldus Pechtold.


"De PvdA maakt al tijden deel uit van het bestuur; het wordt hoog tijd dat aan die dominantie een einde komt. D66 biedt een alternatief voor datgene wat er nu zit én voor wat er komen gaat. Gezien de groei van de afgelopen tijd en het enthousiasme van de leden, heb ik er alle vertrouwen in dat dat lukt. "
Fractielid Jan Lems is blij met de woorden van Pechtold: "We hebben de groei van D66 Almere mede aan de populariteit van de partij op landelijk niveau te danken, en in het bijzonder aan Alexander. De slogan 'Anders, Ja, D66' is ook hier heel goed te gebruiken. Zo is de woningproductie in Almere niet alleen stilgevallen door de recessie; de achteruitgang is al veel eerder veroorzaakt door achtereenvolgende PvdA-wethouders. Dat moet dus anders."
Wonen is één van de kernpunten in de landelijke vernieuwingsagenda. De andere zijn werken, onderwijs, duurzaamheid en de relatie burger-overheid. Bestuursvoorzitter Erik Kunst: "Die punten hebben we in ons lokale verkiezingsprogramma vertaald naar Almere."