Personeelsbeleid Beren eetcafés stimuleert verkoop

15 november 2009 08:00

STAD CENTRUM - De Beren eetcafés staan zowel voor een vriendelijke en ongedwongen sfeer als voor kwalitatief goed eten tegen een schappelijke prijs. Ze zijn gevestigd in Zuid-Holland, Brabant, Utrecht en Flevoland. Hoe uiteenlopend de karakters van de Berenbroers en -zussen ook zijn, in elk van de negentien eetcafés geldt: De Beren eetcafés, dáár voel jij je thuis!


De keten bestaat inmiddels uit 19 eetcafés. Daarnaast is er ook nog de Bezorgbeer. Bij de Bezorgbeer kunnen vlees- en visgerechten voor thuis of op het werk worden besteld. Inmiddels telt ook deze tak van het bedrijf 13 vestigingen.
Waarom de beregezellige familie zo groot is gegroeid? Onder meer vanwege het open karakter. Iedereen voelt zich thuis bij de Beren eetcafés. Ongeacht leeftijd, inkomen of achtergrond. De zaken richten zich niet op specifieke leeftijdscategorieën of sociale groepen.

De Beren Business School

Een organisatie valt of staat met enthousiast en gemotiveerd personeel. Daarom investeren de Beren eetcafés veel in coaching en trainingen. "Ik werk nu ruim een jaar als Restaurantmanager bij Bobbie Beer", zegt Feza Quaali. "Samen met mijn manager hebben we bekeken wat het beste bij mij past, op deze functie ben ik helemaal op mijn plek!"
Het Berengevoel begint al bij de voorselectie. In het hoofdkantoor is een heuse collegezaal ingericht, die trots de Beren Business School wordt genoemd. Hier worden trainingen en sollicitatiedagen gehouden.
Sollicitatiedag

Wie bij de Beren solliciteert, ontvangt keurig een uitnodiging voor een sollicitatiedag, met een bedrijfspresentatie, uitgebreide lunch en een individueel gesprek. Het is bij de Beren niet alleen belangrijk dat gasten zich thuis voelen. Minstens zo belangrijk is het dat personeel zich thuis voelt in de Berenfamilie.
Denken in kansen en mogelijkheden, dat is de gedachte achter de Beren Business School. Personeel wordt bij de Beren als één van de belangrijkste succesfactoren gezien. En daar moet je in investeren. De Beren Business School biedt interne opleidingen aan waarbij kandidaten onder meer een erkend Mbo-diploma op niveau-4 kunt behalen.
Bobbie Beer is van maandag t/m zondag geopend vanaf 11.00 uur. Ook 1e en 2e kerstdag is Bobbie Beer geopend vanaf 12.00 uur.
Bobbie Beer

Forum 101
1315 TG Almere
036-53 03 555
bobbie@beren.nl