Petitie tegen nieuwe plannen afvalstoffenregeling

20 april 2020 00:00

ALMERE – Inwoners uit Almere zijn een petitie gestart tegen de nieuwe plannen van het college en burgemeester en wethouders over de afvalstoffenregeling. De petitie was maandagochtend al 8842 keer ondertekend op petities.nl.

"Veel inwoners zijn het niet eens met de nieuwe plannen. Zo moeten wij straks zelf oud papier en snoeiafval gaan wegbrengen naar de milieustraten, terwijl die minder vaak open gaan. Worden afvaldumpingen minder snel opgeruimd wat resulteert in meer zwerfafval en gaan meerpersoonshuishoudens nog meer betalen. Ook moeten we gaan betalen voor ophalen van grofvuil wat resulteert in nog meer dumpingen. Onvoorstelbaar", aldus petitionaris Amber Kroon.

De petitie roept op om de nieuwe plannen niet door te voeren en in plaats daarvan te kijken naar een plan dat voor zowel de gemeente als de inwoners acceptabel is. "Bijvoorbeeld door middel van een enquête onder inwoners. Hierdoor kan er in overleg en in samenspraak van beiden tot een nieuwe afvalstoffenregeling gekomen worden."

Bewoners zijn bang dat het aantal dumpingen zal toenemen. (Foto: aangeleverd)