PFC2 en de Alliantie Ontwikkeling willen meer doen met mede-opdrachtgeverschapMeerland in Homeruskwartie

10 april 2010 07:00

HOMERUSKWARTIER - In het Homeruskwartier in Poort wordt al ruim een maand hard gewerkt aan de bouw van honderdvijftig woningen van het project Meerland. Een gevarieerde, Hollandse woonwijk met veel variatie, groen en ruimte. Vandaar de naam Meerland: meer ruimte, meer groen, meer openbare ruimte, royale woningen en een grote variatie in woningtypen, kappen en materialen.


Het stratenpatroon van het project Meerland is ietwat speels, minder recht en statisch dan in veel andere Almeerse wijken, dat maakt de sfeer natuurlijker, 'organischer'. Zo is alles in Meerland gericht op het realiseren van een prettig, leefbaar en sociaal woonklimaat.
Meerland en Almere Poort zijn populair bij de Almeerders, weet Jeroen Koops, bij PFC2 verantwoordelijk voor het ontwikkelmanagement van Meerland: "Almeerders hebben zin in Almere Poort en in het Homeruskwartier. De opbouw van het stedelijke Europakwartier naar het meer landelijke en vriendelijke Homeruskwartier - in combinatie met de ligging aan de A6 en het IJmeer - spreekt veel mensen aan. Daarnaast merk je dat Almeerders echte woonpioniers zijn. Ze zien niet op tegen een paar jaartjes bouwverkeer en zand. Ze hebben zin in iets nieuws en herkennen de kwaliteit van de nieuwe woningen en de buurten, die daar gerealiseerd worden." Meerland wordt gebouwd op één van de zeven velden, met in totaal circa 1000 te realiseren woningen, die door de gemeente in 2007 werden bestemd voor ontwikkeling in de vorm van mede-opdrachtgeverschap. In totaal dongen zo'n 70 ontwikkelaars en ontwikkelcombinaties naar de 'hand' van de Almeerse woonconsument, met plannen waarin de aanstaande koper vergaand invloed kon uitoefenen op zowel de woonomgeving als de uiteindelijke woning.

[ In kader]
Wat is Meerland?

Van de in totaal 150 woningen van Meerland worden 60 eengezinswoningen in de huursector gerealiseerd, 34 eengezinswoningen als vrije sector koopwoning en 56 woningen als Koopgarantappartement in het sociale segment. Met de verhuur en verkoop van de woningen wordt binnenkort gestart. In de zomer van dit jaar worden de eerste woningen opgeleverd.