Pilot bij Van Westrhenen: verkoop via veiling Eenmaal, andermaal, verkocht!

28 januari 2009 08:00

ALMERE - Als de verkoop van woningen dreigt te stagneren dan is het tijd om de verkoop over een andere boeg te gooien. Van Westrhenen makelaardij start een pilot om samen met internetmakelaardij Livy , een aantal woningen te verkopen middels een internetveiling.


Het verkopen van woningen via internet is niet nieuw, het veilen van een woning via internet daarentegen wel. Het voordeel van een internet veiling is dat er transparant geboden wordt op een woning en dat de eindprijs automatisch hoger kan komen te liggen dan een situatie waar niet bekend is wat anderen bieden. Bijkomend voordeel kan zijn dat de woning snel wordt verkocht en een verkoper snel zekerheid heeft over de opbrengst van de woning. In veel voorkomende gevallen kan dat zeer welkom zijn.
Het feit dat een verkoper kiest voor een internetveiling wil niet zeggen dat de reguliere verkoop niet loopt. Vooral het feit dat in het begin van de verkoop woningen de meeste kijkers trekken geeft deze 'verkooptool' een extra voordeel. Courante panden die de verkoop starten middels een internetveiling hebben het voordeel dat deze eerste lichting kijkers op korte termijn kunnen kijken en ook meteen kunnen bieden.

Eerste veiling op 4 februari

De eerste internetveiling met meer dan 10 woningen zal starten op woensdag 4 februari a.s.om 12.00 uur en duurt een week, belangstellenden in de deelnemende woningen kunnen vanaf deze datum dus ook actief, online, gaan bieden. Om mee te kunnen doen aan de internetveiling kan men op zeer eenvoudige wijze een inlogcode aanvragen.
Uiteraard zijn de woningen vooraf te bezichtigen op twee kijkdagen, op zaterdag 31 januari en zaterdag 7 februari zijn alle deelnemende woningen vrijblijvend te bezichtigen van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Van Westrhenen makelaardij staat sinds jaar en dag bekend als een kantoor dat geen enkele uitdaging uit de weg gaat en voorop loopt om hun cliënten, nieuwe en alternatieve vormen van dienstverlening aan te bieden. Dat deze aanpak werkt laten de verkoopresultaten ook zien. Begin januari is het kantoor letterlijk verhuisd naar het pand van de buren, Schoutstraat 57. Vanuit deze nieuwe huisvesting kan nog beter ingespeeld worden op de wensen van de klanten.
Van Westrhenen makelaardij is gevestigd op de Schoutstraat 57 te Almere. Nadere info over de internetveiling en de deelnemende woningen is te vinden op www.vanwestrhenen.nl/internetveiling. Uiteraard is ook telefonisch informatie op te vragen op telefoonnummer 036-5383200. (Foto: aangeleverd)