Pittige 'sounds' op Festival Afrique-Carib 2010

06 juni 2010 07:00

STAD CENTRUM - Festival Afrique-Carib opent op zondag 27 juni de verborgen schatten die de culturele rijkdom van Afika en het Caribisch gebied bezitten. Dit doet zij van 13.00 tot 22.00 uur op het Stadhuisplein onder het motto 'Crossing Borders by Building Bridges'.


Diverse (ongekende) muziekgenres van internationale en lokale topacts op twee podia, heerlijk exotisch culinair, een kinderdorp en een kleurrijke markt zijn gratis te beleven. Het Stadhuisplein wordt voor de zesde editie omgetoverd in een Afrikaans-Caribisch walhalla die absoluut niet te missen is.
Op Festival Afrique-Carib is iedere bezoeker gegarandeerd van een divers en vernieuwende muzikale traktatie waarbij niemand stil kan laten zitten of staan. Met optredens van T-Vice (Haïti/Kompa), Philip Monteiro (Cabo Verde & Senegal /Zouk), Ephrem J (Curaçao/Bachata), Denise Belfon (Trinidad/Soca), Dil e Nadan (Trinidad/Soca Chutney), Nyali (Zambia/AfroCulture), Fantan Mojah (Jamaica/Reggae).

Kompa

T-Vice (Haïti) treedt voor het eerst op in Nederland. De band zal op de dag van het festival het derde album, Welcome to Haïti, lanceren. Kompa is een genre dat niet al te bekend is in Nederland. Philip Monteiro (Cabo Verde/Senegal) en Patrick Grayham (Sint Maarten/Suriname) hebben hun talenten gebundeld in Grayham's track Fire. Het resultaat is een remix. Ylanga Blinker, directeur van het festival, heeft dit geïnitieerd vanuit het gedachtegoed: "Crossing Borders by Building Bridges". Een festival voor iedereen die houdt van Afrikaanse en Caribische muziek, eten en cultuur. Het kinderdorp is bomvol entertainment en vertier voor de kids. Ook onze kleurrijke markt is een feest op zich. De sfeer is al vijf jaar te danken aan het publiek van ver en dichtbij. Opzwepend, gezellig en kleurrijk.
Kijk voor meer info op www.afrique-carib.nl.