Plaatjes uit de experimenteel-elektronische hoek

11 april 2012 05:00

HAVEN – Als Mozart in onze tijd zou leven, zou hij dan beats maken? De BG-22-24 denkt van wel. Mede daarom is de culturele broedplaats aan de Kerkgracht 22-24 vrijdag 13 april vanaf 21.00 uur het decor voor MONO, de freak-a-zoyd beatmachine van Almere.


Uitgenodigd door organisator DJ Snef draaien bekende deejays-annex-beatbakkers (Arts The Beatdoctor, Sam A La Bamalot en De D) plaatjes uit de experimenteel-elektronische hoek van hun muziekcollectie. Uiteraard doet Snef zelf ook een duit in het zakje.
“Vanwege het succes van de vorige MONO-edities, gaan we er graag mee door”, zegt Remon Popelier, woordvoerder van de BG-22-24. “Dit is misschien wel de interessantste muzieksoort van nu. Je hoort het ook zelden via gangbare media.”
Precies die facetten omarmt de broedplaats graag. Zijn er in Almere dan mensen die deze experimentele, elektronische hiphopbeats op prijs stellen? “Blijkbaar wel”, zegt Remon, “want bij de voorgaande edities was het lekker druk. Dus voor vrijdag hebben we extra budget gereserveerd.”

Kytopia

Producer Arts The Beatdoctor zit tegenwoordig in het complex van Kytopia en draagt regelmatig zijn steentje bij aan Kyteman’s orkest. Omdat hij een internationaal fenomeen is, heeft hij natuurlijk ook zijn kunstje vertoond bij Giel Beelen op 3FM. Voor Sam A La Bamalot geldt dat hij net zijn EP ‘What Happens When You Sleep’ heeft uitgebracht.
De Almeerse glorie-deejay De D is bekend van regionale succesformules als Drumpatroon, Dubsteppen en Woop Woop!
Kaarten voor MONO worden alleen aan de deur van BG-22-24 verkocht voor 5 euro. Meer informatie: Twitter @BG2224.