Place 2B: ´Jongeren aan zwemdiploma helpen'

24 december 2008 08:00

ALMERE - Jongerenwerkers van jongerencentrum Place 2B in de Molenbuurt hebben tijdens het voorgaande seizoen opgemerkt dat steeds meer jongeren geen zwemdiploma hebben. Daar moet verandering in komen, vinden ze.


"Tieners van 11 of 12 jaar bleken niet te kunnen zwemmen", zegt jongerenwerker Daniëlle Lanzaat van Place 2B. "Heel jammer, want dan kunnen ze niet meedoen."
Voor activiteiten, zoals zwemmen, kanoën of een dagje Zandvoort, vraagt Place 2B altijd of iedereen een zwemdiploma heeft. Daniëlle: "De laatste tijd hoor je toch van die gekke dingen die er gebeuren bij uitjes. Wij hebben ook zo onze verantwoordelijkheid als organisatie en we willen problemen voorkomen."

Schaamte

Helaas blijkt uit de praktijk dat niet iedere tiener kan zwemmen. "Maar dat durven ze niet altijd te zeggen tegen hun vriendenclubje. Uit schaamte. We onderzoeken of via Place 2B een aantal jongeren toch een zwemdiploma zouden kunnen halen."
Place 2B gaat daarom in januari met de organisatie van het zwembad in Almere Buiten praten om te kijken wat ze met elkaar kunnen regelen. "We willen jongeren die het financieel thuis niet rond kunnen krijgen, ook de kans geven om hun diploma te halen. Zodat ze hun zwemdiploma halen en gewoon mee kunnen gaan als we een dagje strand organiseren over een half jaartje." Het zou niet iets moeten zijn om je voor te schamen, vindt Daniëlle. "Het kan zijn dat je het niet hebt meegekregen vanuit huis."
Jongeren die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Jongerencentrum Place 2B: 036 52 91 293. Het is gevestigd in Almere Buiten aan de Wipmolenweg 54. Bellen kan ook: Inge: 06-46054735 of Daniëlle: 06-52625558.