Plan voor wieler- en skeelercentrum bij Braambergen

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - De huidige vuilstortplaats Braambergen is een uitstekende locatie om een wieler- en skeelercentrum te realiseren. Dat zegt voorzitter Huub van der Graaff van de Almeerse fietsclub FTCA. "Ik denk daarbij aan een accommodatie vergelijkbaar met de Nedereindse berg in Utrecht."


Onder de naam Almere Alp is het idee gelanceerd om de stortlocatie na sluiting om te vormen tot een berg in de Flevopolder, voorzien van chalet, klimwand en uitzichtpunt. Eigenaar Afvalzorg heeft geïnteresseerden gevraagd om via de website www.almerealp.nl aanvullende ideeën in te dienen. In totaal hebben zo'n 270 personen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Volgens Van der Graaff is er in Almere sterke behoefte aan een multifunctionele accommodatie om wieler-rollingsport te beoefenen. "Almere is met de centrale ligging in het land de ideale plek voor een dergelijk sport-leisurepark waar mensen in alle leeftijdcategorieën plezier kunnen beleven: de jeugd op de BMX-fietsen, volwassenen, 65-plussers en ook mindervaliden. Voor een dergelijk plan is in de regio voldoende draagvlak te krijgen."
Van der Graaff denkt daarbij aan Almeerse verenigingen zoals schaatsvereniging ASV, de skeelerclub, wielerclub De Flevorenners, triatlonvereniging TVA en zijn eigen Fiets Toerclub Almere (FTCA). "Als zoveel verenigingen er gebruik van kunnen maken, is het onderhoud relatief niet duur. Ook valt te denken aan een naschools aanbod, verkeersexamen, fietsles voor allochtonen en noem maar op."
Van der Graaff heeft bij enkele verenigingen al voorzichtig de interesse gepolst. "Ik kreeg er veel positieve reacties op. Ik wil proberen op korte termijn alle verenigingen eens bij elkaar aan tafel te krijgen om het plan verder uit te werken."