Planetree Award voor Notekraker

24 juni 2009 07:00

MUZIEKWIJK - In Polderburen is de Planetree Award 2009 van Zorggroep Almere uitgereikt. De prijs, bestaande uit een kunstwerk van glas en een geldbedrag, ging naar vier medewerkers van gezondheidscentrum De Notekraker, die samen de klantvriendelijkheidcommissie vormen.


De fysiotherapeuten Fleur van Dam en Petra Moonen, doktersassistente Ruth Heil en huisarts Mireille van Bree slagen er, naar de mening van de jury, als geen ander in om de tien pijlers het zorgconcept Planetree tot leven te brengen in De Notekraker.
De jury kon kiezen uit 39 kandidaten. "De Notekraker heeft het serieus aangepakt met een projectplan en een plan van aanpak", aldus het juryrapport. "Elke paar maanden staat een andere pijler van Planetree centraal in het centrum. Posters vestigen de aandacht op de steeds wisselende thema's. Het gebouw zelf heeft een opknapbeurt ondergaan, waarbij goed gekeken is naar de ideeën van de klantvriendelijkheidcommissie. In de wachtruimte is inmiddels een piano te vinden, een knuffelhoek voor de kinderen, een wensboom, hangt kunst aan de wanden en is er soms iets lekkers te eten en drinken."
De vier andere genomineerden voor de Planetree Award 2009 waren De Toonnladder, het stedelijk werkende team Gespecialiseerde verzorging, de persoonlijk begeleiders dementie en tenslotte de medewerkers van de nieuwe Spoedpost.