Plantjes planten met de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark

02 mei 2012 05:00

BEATRIXPARK – Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark werkt trouw elke eerste zaterdagmiddag van de maand samen met buurtbewoners en andere belangstellenden in het Beatrixpark. Zaterdag 5 mei worden de lege plekken in de Munttuin opgevuld met nieuwe plantjes.


Iedereen die zin heeft om mee te helpen, is van harte welkom. Er wordt gewerkt van 13.30 tot 16.00 uur, er wordt verzameld bij de Midgetgolfbaan aan de Beatrixpromenade. De organisatie zorgt voor voldoende gereedschap, koffie, thee en koek.

Grote variatie in vaste planten

De Munttuin is een vaste plantentuin die met de hulp van enthousiaste vrijwilligers in september 2006 een face-lift onderging. Er werden toen zo’n achthonderd plantjes gepoot.
Door de late vorst in januari zijn een aantal planten in de Munttuin doodgevroren. Met de nieuwe aanplant wordt er opnieuw een kleurige tuin van gemaakt, die een feest voor het oog wordt. Niet alleen voor mensen, maar ook voor insecten en vlinders. Zo zijn er vanaf het vroege voorjaar tot laat in de herfst steeds bloeiende planten.
Aanmelden kan per e-mail naar beatrixpark@yahoo.com, telefonisch bij Henk Koehorst: 036-5368195. Kijk voor meer informatie op www.beatrixparkalmere.nl.