Platform Almere Centrum organiseert centrumschouw

09 januari 2010 08:00

STAD CENTRUM - Het Platform Almere Centrum (PAC), is het samenwerkingsplatform ván bewoners, vóór bewoners van Almere Centrum. Op zaterdag 16 januari organiseert het PAC de grote 'PAC Almere centrum Schouw'. Samen met een brede vertegenwoordiging bewoners van Almere centrum én een brede vertegenwoordiging vanuit de gemeente 'schouwt' de groep het centrum.


Er wordt naar de kwaliteit van het centrum gekeken met een positief kritische instelling. Dat gebeurt vanuit drie invalshoeken: schoon, heel en veilig, verkeer en sociaal. De centrale vraag hierbij is steeds: wat is top, wat kan beter en wat is slecht.
Het PAC presenteert begin februari een rapport over de schouw, die wordt uitgereikt aan wethouder Arno Visser. Het rapport vormt het PAC-werkplan en wordt voortdurend onder de aandacht gebracht worden bij de gemeente. Bewoners en bewonersgroeperingen die nog geen contact hebben met het PAC worden van harte uitgenodigd dit nu te laten horen via e-mailadres: rotar@upcmail.nl. Kijk vooral ook op www.pac2009.nl.

Wat doet PAC?

Het PAC bundelt meningen, wensen en ideeën van Verenigingen van Eigenaren, Verenigingen van Huurders, Belangengroeperingen en Individuen binnen de grens van Almere Centrum. Het PAC vervangt deze initiatieven niet. Integendeel, het laat iedereen vooral ook zelf actief zijn en probeert 'de rode draad' in al deze initiatieven te signaleren en te bundelen. Om zo gezamenlijk te komen tot meer actie, een brede participatie en de maximale bewonersvertegenwoordiging met resultaat.