Plein Peppengouw al 10 jaar favoriet

27 mei 2009 07:00

DE GOUWEN - Bewoners uit de Peppengouw hebben zondag 17 mei op feestelijke wijze aandacht besteed aan het tweede lustrum van hun ontmoetingsplek. Tien jaar geleden creëerden een groep enthousiaste bewoners en medewerkers van Mooi Zo Goed Zo een ontmoetingsplek in De Gouwen in Haven.


Voor jong en oud waren er ter ere van het 10-jarige bestaan van het Plein Peppengouw allerlei activiteiten georganiseerd. 's Middags was er muziek en konden buurtbewoners een hapje en een drankje met elkaar nuttigen en een spelletje jeu de boules spelen. De toenmalige coördinator Mooi Zo Goed Zo, Will van Schendel sprak alle aanwezigen daarna toe.
Tien jaar geleden sloegen bewoners in samenwerking met Mooi Zo Goed Zo, de handen ineen om van het grasveld tegenover Peppengouw 212 een ontmoetingsplek voor de buurt te maken. Tijdens de Nieuwjaarsbuurtborrel in 1999 is het plan geboren om op deze plek een jeu de boulesbaan met speeltoestellen en bankjes te plaatsen. Na enorme inzet van buurtbewoners en goede samenwerking met de gemeente, een bijdrage van het Oranje Fonds en hulp van diverse sponsoren werd dit project op 17 mei 1999 door de toenmalige wethouder Bijl geopend. De buurt maakt nog altijd gebruik van deze ontmoetingsplaats, zelfs na 10 jaar.
Groenaannemer Boogaart Almere was een van de sponsors van de jeu de boules baan. Ook nu is de groenaannemer, na tussenkomst van Mooi Zo Goed Zo, bereid gevonden om de oude bovenlaag van de jeu de boules baan te schrapen en materialen te leveren waarna bewoners de komende tijd zelf aan de slag gaan om hun jeu de boules baan weer te renoveren.