Poepvrij spelen in Stripheldenbuurt

10 december 2008 08:00

ALMERE - Hondenpoep scoort hoog in het top-10-lijstje van ergernissen bij Nederlanders. Zo ook bij leerlingen van basisschool Het Avontuur in de Stripheldenbuurt. Het grasveld voor deze school is sinds kort een hondenpoepvrije zone.


De voorzitters van de leerlingenraad en de miniraad van de school onthulden daarvoor twee hondenpoepborden. Het initiatief om borden te plaatsen kwam van de leerlingenraad van de school. De leerlingenraad schreef een brandbrief naar De Roefelraad met het verzoek om de anti-hondenpoepborden van De Roefelraad te mogen plaatsen omdat er steeds honden poepen op het voetbalveldje naast het schoolplein.
De Roefelraad heeft in samenwerking met de gemeente twee speciale borden laten ontwerpen door kinderen van de Roefelraad om hondenbezitters er op te wijzen dat een speelterrein niet bedoeld is als hondenuitlaatplek.
Onder begeleiding van de gemeente en Mooi Zo Goed Zo zijn er met de school en de leerlingen plaatsen uitgezocht waar de borden geplaatst mogen worden. Om de actie te ondersteunen verspreiden leerlingen flyers in de buurt van de school waarmee aandacht wordt gevraagd voor de borden.
De naastgelegen supermarkt Boni zorgde voor lekkers en sponsorde T-shirts om in te sporten.