Politie controleert op Paralleldreef-Havendreef

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - De politie heeft in de afgelopen periode intensieve en gerichte controles op het rijgedrag van automobilisten uitgevoerd op de kruising van de Paralleldreef met de Havendreef in Almere. In twee dagen tijd zijn negentig overtreders staande gehouden waarvan proces-verbaal is opgemaakt.


Op deze locatie die bij omwonenden en bedrijven bekend staat als een gevaarlijk knelpunt doen zich regelmatig incidenten voor waarbij automobilisten komende uit de richting van Almere Haven door middel van een stuurcorrectie niet de verplichte rijrichting (links- of rechts afslaan) volgen, maar rechtdoor rijden in de richting van Almere Poort en de A6 Amsterdam. Dit is echter niet toegestaan. De belijning op het wegdek laat dit ook niet toe.
Veel burgers hebben over dit roekeloze en riskante rijgedrag hun beklag gedaan bij de politie. Reden temeer om verschillende uitgebreide controle te houden. Deze controles hadden plaats op de drukste uren van de dag op dit kruispunt tussen 06.00 uur en 08.00 uur 's morgens. Tijdens deze actie zijn 90 personen staande gehouden op overtreding van de verkeerswet. Deze automobilisten hebben allemaal een proces-verbaal gekregen.
De agenten ontvingen tijdens de uitvoering van hun controlerende werkzaamheden veel steunbetuigingen van burgers die zich al langer ergerden aan het rijgedrag van de passanten.