Politie en brandweer Flevoland:“Roerige maar beheersbare jaarwisseling”

04 januari 2012 06:00

ALMERE - Bij de regionale meldkamer van politie, brandweer en GGD in Flevoland zijn in de oud- en nieuwnacht tussen 22.00 en 7.00 uur ruim vierhonderd telefonische meldingen binnengekomen. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan.


Bij dreigende escalatie werd direct door agenten ingegrepen. De politie heeft in totaal 38 verdachten aangehouden voor verschillende vergrijpen zoals openlijke geweldpleging, belemmering, vernieling, mishandeling, belediging, openbare dronkenschap en verstoring van openbare orde. Van geweld tegen hulpverleners was vier keer sprake, het betrof hier het gooien van vuurwerk of glaswerk naar politiemensen of mensen met een publieke taak. In al deze gevallen werden de verdachten hiervan direct aangehouden. Er raakte hierbij niemand gewond.

Mishandelingen

In Almere waren zoals gewoonlijk veel mensen op de been. Aan het einde van de nacht werd het wat rumoerig op de Grote Markt. De ME is daar als voorzorg ter plaatse geweest maar hoefde niet te worden ingezet. De situatie bleef beheersbaar.
De meeste mensen gingen met de beste wensen en bedoelingen de straat op. Toch waren er verspreid over Almere meerdere meldingen van onderlinge mishandelingen en geweldplegingen. Bij twee incidenten van ernstige mishandeling raakten mensen gewond. Eén persoon werd met een scherp voorwerp in het gezicht gestoken, een andere man liep een steekwond op aan het lichaam. In beide gevallen kon politie verdachten aanhouden. Beide mannen zijn overgebracht naar een ziekenhuis.
Brandweerinzet

In Almere werd een woningbrand gemeld, die veroorzaakt bleek door een vuurpijl die onder het dak terecht was gekomen. Blussen bleek niet nodig. Verder spreekt de brandweer van een inhoudelijk rustige jaarwisseling. Het zwaartepunt van de inzet lag op het bestrijden van container- en afvalbranden. In totaal is de brandweer tussen 31 december 20.00 en 1 januari 08.00 uur ruim tachtig keer gealarmeerd.