Politie geschrokken van verkeersgedrag bij wegwerkzaamheden

29 januari 2010 11:19

HOUT - Bij een radarsnelheidscontrole bij wegwerkzaamheden aan de Waterlandseweg in Almere bleek ruim twintig procent van de passerende automobilisten zich niet aan de snelheidslimiet te houden. De wegwerkers, die het verkeer regelden, moesten soms wegspringen om het vege lijf te redden.


De radarsnelheidscontrole werd donderdagmiddag 21 januari gehouden op verzoek van de wegwerkers. Bij de controle werden 450 van de 2.100 passerende voertuigen op de foto gezet (21,4 procent) omdat zij de snelheidslimiet van 50 kilometer per uur overschreden. De toppers reden zelfs boven de 90 kilometer per uur terwijl direct naast de rijbaan aan de weg gewerkt werd.
Meerdere automobilisten presteerden het zelfs om, terwijl andere auto's stonden te wachten om zandauto's bij het in- of uitrijden de ruimte te geven, de stilstaande auto's over het verdrijvingsvlak te passeren. De wegwerkers konden zich nog maar net redden door weg te springen.
Boetes voor snelheidsovertredingenbij wegwerkzaamheden zijn bijna het dubbele van gewone snelheidsovertredingen. Het VerkeersTeam van Politie Flevoland zal de komende tijd extra aandacht geven aan deze verkeerssituatie.