Politie komt met posteractie om daders op te sporen

17 december 2009 08:00

MUZIEKWIJK - De politie Flevoland heeft op tientallen middelbare scholen in Almere posters gehangen om de daders op te sporen die onlangs in Muziekwijk een 82-jarige vrouw mishandelden.


Het overvallenteam van District Zuid heeft, na de uitzending van Avro's Opsporing Verzocht van vorige week dinsdagavond, tientallen tips binnengekregen over de mishandelde bejaarde vrouw uit Muziekwijk. In het opsporingsprogramma werd de woningoverval op een bejaarde vrouw behandeld en de hulp ingeroepen van het publiek. De politie neemt de zaak hoog op.

Posters op scholen

"De rechercheurs van het overvallenteam hebben zich flink in deze zaak vastgebeten en zijn er op gebrand om de daders van deze lafhartige diefstal op te sporen en aan te houden", aldus de woordvoerder van de politie Flevoland. Gezien de jeugdige leeftijd van de daders heeft de politie Flevoland speciale posters op tientallen middelbare scholen in Almere gehangen.
Met de slogan "...Het zal je Oma maar zijn..." hoopt het overvallenteam informatie van jongeren te krijgen die mogelijk weten wie er bij de gewelddadige diefstal betrokken zijn.