Politie krijgt tips over serieverkrachter

16 juni 2010 07:00

ALMERE - De politie Flevoland heeft tips binnengekregen over de serieverkrachter in Almere. Donderdag werd in de televisieprogramma's Opsporing Verzocht en Bureau Flevoland een compositietekening vrijgegeven.


De tekening is gemaakt op basis van de beschrijvingen die de vrouwen gaven die door de man zijn belaagd. Inmiddels heeft het rechercheteam zeven tips binnengekregen naar aanleiding van de televisie-uitzendingen. Eén getuige heeft zich bekendgemaakt.
In totaal heeft de man zeven keer toegeslagen. Het gaat om een jonge man die een zwarte helm draagt en een zwarte of bruine leren jas. Hij rijdt om donkere, mogelijk zwarte, scooter, is tussen de 15 en 25 jaar oud en is ongeveer 1,75 meter lang.
De politie weet dat na de aanval op het 10-jarige meisje op het Watersnippad op donderdag 3 juni, rond 16.15 uur, twee mensen zijn langsgefietst. En op het moment dat het meisje werd opgevangen door voorbijgangers, kwam er een vrouw langs die ook naar dat groepje rond het meisje heeft gekeken. Even later, toen de politie ook al bij het meisje was, is er ook een man vanuit die richting langsgefietst. Die heeft zich inmiddels gemeld.

Getuigen gezocht

Ook zoekt het rechercheteam een man die dinsdag 8 juni rond 09.30 uur over het Farflerpad fietste, net nadat een 46-jarige vrouw daar was aangerand. Dit was een lange man met donker haar in blauwe kleding op een waarschijnlijk blauwe herenfiets. De dader was toen net weggereden op zijn scooter en het slachtoffer heeft nog oogcontact gehad met deze mogelijk getuige. Hij besefte waarschijnlijk niet wat er was gebeurd en is doorgefietst.
Tevens zoekt het rechercheteam naar personen die donderdag 3 juni tussen 15.30 en 16.30 uur in de Hoge Vaart, tussen de brug aan het Starleypad en de brug aan de Vogelweg, zich op of langs het water bevonden. Deze personen worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam.
Iedereen die meer informatie heeft of tips wil doorgeven neemt contact op met 0900-8844. Mailen kan ook: ART8@flevoland.politie.nl.