Politie reageert op negenhonderd foutieve boetes BuitenringOnterecht bekeurden krijgen geld terug

09 december 2009 08:00

BUITEN - Klokkenluider André Willems uit de Landgoederenbuurt vertelde onlangs dat hij en vele andere weggebruikers ten onrechte op de Buitenring was geflitst en bekeurd. Willems vroeg zich hardop af of alle benadeelden hun geld terugkrijgen. De politie komt met goed nieuws in deze dure decembermaand.


Op de Buitenring, komend vanaf de A6 ter hoogte van kilometerpaal 11.2, tussen de rotonde Bosranddreef en Polderdreef, richting Almere Stad hing er een bord dat 'autoweg' aangaf. Willems: "De politie flitste ons omdat we zogenaamd 20 kilometer te hard reden, terwijl we op die autoweg 100 kilometer per uur mogen." De Almeerder vervolgt: "Ik zou 118 euro moeten betalen omdat volgens de politie een maximumsnelheid van 80 kilometer zou gelden. Maar dat was onjuist. Er hing een autowegbord, dus 100 maximaal." Bij navraag bij de dienstdoende agent bleken Willems bevindingen het inderdaad te kloppen. Kort daarna kwam er een 80-kilometerbord te hangen.
Willems maakte zich daarna zorgen of alle verkeerd bekeurden wel hun al betaalde boetes teruggestort zouden krijgen. Hij kaartte het aan bij de verkeerspolitie maar kreeg steeds geen antwoord.

Negenhonderd boetes

De woordvoerder van de politie, Evert Onink reageerde uiteindelijk toen de redactie belde: "Het klopte inderdaad dat op dat stuk van de Buitenring eerst 100 kilometer per uur gereden mocht worden. Bestuurders die in het najaar daar ten onrechte geflitst en beboet zijn, krijgen hun geld teruggestort. We hebben namelijk de filmrol met de negenhonderd foto's die er op stonden naar het Centraal Justitieel Incasso Bureau gestuurd. Het CJIB stort dan het geld op de rekeningen terug."