Politie treedt meerdere keren op tijdens Koninginnedag in Almere

01 mei 2012 09:44

Een 28-jarige man uit Naarden is tijdens de vrijmarkt in Almere Haven aangehouden nadat hij een toezichthouder van de gemeente had beledigd en met verf had beklad. De man werd aangesproken omdat hij commerciële waren verkocht, wat door de gemeente was verboden.
Een 38-jarige Almeerder is maandagavond aangehouden nadat hij een hek bij de Oorweg had stukgereden en een medewerker van het fastfoodrestaurant McDonald's had aangereden. De bestuurder bleek bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Agenten brachten de auto op de Oorweg tot stilstand en hielden de man aan die de plaats van aanrijding had verlaten. Een blaastest wees uit dat de Almeerder 1025 ug/l (bijna 2,4 promille) alcohol had genuttigd. De wettelijke grens is 0,5 promille. De medewerker raakte lichtgewond aan zijn been. De verdachte is ingesloten.
Een 21-jarige man uit Almere is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Grote Markt als verdachte van de Wet Wapens en Munitie. Hij werd betrapt met een vuurwapen op zak. Agenten kregen een hulpverzoek vanuit de horeca omdat er kennelijk iets op straat was gebeurd. Toen de agenten een onderzoek instelden en een aantal mensen op de Grote Markt controleerden bleek dat de 21-jarige Almeerder iets uit een tasje had gehaald en hiermee andere horecabezoekers had bedreigd. De verdachte komt ook in beeld voor betrokkenheid van een straatroof gepleegd in Almere eerder in 2012. De man is in verzekering gesteld en zit vast.