Politie: 'Veluwedreef is geen snelweg'

08 april 2020 00:00

STAD - De politie constateert dat de snelheid van automobilisten op de Veluwedreef de laastste tijd aan het toenemen is. Er worden zelfs snelheden boven de 100 kilometer per uur gemeten, terwijl de toegestane snelheid 50 kilometer per uur is.

"Er zijn toch mensen die ondanks de flitspalen daar veel te hard rijden", meldt de politie Almere Stad op Facebook. Bij een snelheidscontrole op maandag 6 april werden in totaal 10 bekeuringen geschreven. "Bij vijf bestuurders werd ook het rijbewijs ingevorderd, omdat er snelheden ruim boven de 100 km/uur werd gemeten", aldus de politie. "Een 17-jarige beginnende bestuurder, waarbij ook het rijbewijs werd ingevorderd in verband met de snelheid, reed niet onder toezicht. Hij kreeg daarvoor nog een proces-verbaal erbij."

Ook op de Hogering werd een snelheidsmeting gedaan. Daar raakte een bestuurder zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met een snelheid van 182 km/uur reed waar maar 80 km/uur is toegestaan.

"We zien dat het in deze Coronatijd rustiger is op straat, maar dat neemt niet weg dat we ons nog steeds aan de snelheid moeten houden", benadrukt de politie. "De Veluwedreef is geen snelweg, dus graag wat kalmer aan daar!"

(Foto: Almere DEZE WEEK)