Politie zoekt getuigen na doden van kat

24 september 2008 07:00

ALMERE - De recherche van Almere Buiten is een onderzoek gestart in de Sieradenbuurt nadat dinsdagmiddag een zwaargewonde kat was gevonden in de Tiarastraat. Het beestje bleek te zijn beschoten en bezweek later aan zijn verwondingen.


Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat er al eerder in de Sieradenbuurt een poes is beschoten. Dit diertje overleefde de operatie en maakt het goed.
Dinsdagmiddag trof een bewoner van de Tiarastraat een zwaargewonde poes aan voor zijn deur. Hij belde direct de dierenambulance die het beestje naar een dierenarts bracht. Daar bleek dat de poes een in- en uitschot wond had en ondanks alle hulp niet meer was te redden. Het diertje overleed in de dierenartspraktijk. Nadat de wijkagent op de hoogte was gebracht en meerdere mensen had gesproken, bleek dat er in 2007 in de Tiarastraat een andere kat was beschoten. Ook deze kat raakte gewond en moest een operatie ondergaan. Van het incident werd wel melding gedaan maar er volgde geen aangifte.
De recherche startte woensdagmiddag een buurtonderzoek. Tientallen bewoners in de omgeving van de Tiarastraat en Diadeemstraat zijn voor een getuigenverklaring benaderd. De politie houdt er sterk rekening mee dat er meer katten beschoten zijn door de nog onbekende schutter(s). Het is nog onduidelijk met wat voor wapen en projectiel er geschoten is.

Getuigen gezocht

De recherche van Almere Buiten hoopt dat getuigen, of mensen die mogelijk zelfs weten wie verantwoordelijk is voor deze dierenmishandeling, zich melden. Bewoners in de Sieradenbuurt die in het recente verleden hun kat zijn kwijtgeraakt of een vreemde of verdachte verwonding hebben ontdekt worden ook verzocht zich te melden via 0900 - 8844.