Politie zoekt overtreders thuis op

12 oktober 2011 05:00

ALMERE – De politie gaat in de maanden oktober, november en december dagelijks de straat op om personen aan te houden die nog een gevangenisstraf hebben openstaan. Mensen die een boete hebben gekregen maar deze nog niet betaald hebben, kunnen ook bezoek aan huis verwachten.


Deze actie is een vervolg op de decemberactie van 2010, waarbij in de periode voor Kerst veel mensen werden bezocht. Hierbij liet een enkeling het zelfs op een kerstviering in de cel aankomen.
Voor het eerst wordt in dit project samengewerkt met de politieregio Gooi en Vechtstreek. Daarnaast is er een unieke samenwerking met de Dienst Vervoer en Ondersteuning van het gevangeniswezen. Justitie levert personeel om de mensen aan huis te bezoeken en zet cellen klaar voor het geval mensen nog een gevangenisstraf moeten ondergaan. Door deze samenwerking is celcapaciteit gegarandeerd en is er tijdelijk meer personeel voor deze taak beschikbaar.
“Regels gelden voor iedereen. Iedereen die nog een gevangenisstraf of boete uit heeft staan, moet uiteindelijk betalen of zitten”, aldus Leo Harskamp, chef Bewaking en Transport van politie Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Het gaat om serieuze zaken. Zo zijn we op zoek naar een persoon die vanwege een geweldsmisdrijf nog 245 dagen gevangenisstraf heeft openstaan.”