Politieke partijen gaan lijstverbindingen aan voor gemeenteraadsverkiezingen

19 januari 2010 07:59

ALMERE - De politieke partijen PvdA en GroenLinks en AlmerePartij en A-VIP, gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 3 maart een lijstverbinding aan. Hiermee willen de partijen ervoor zorgen dat 'restzetels' over eigen partijen verdeeld worden.


"Door het meedoen van de PVV is er een reëel risico dat er een krachtiger onvervalst rechts geluid te horen zal zijn", aldus het afdelingsbestuur en lijsttrekker van de PvdA, Alphons Muurlink. "We vinden het belangrijk dat de PvdA, maar ook partijen die dicht bij de PvdA staan, voldoende tegengeluid blijven laten horen."
Edwina Molina (A-VIP) en Bob Fonhof (AlmerePartij) willen hiermee eveneens "een vuist maken tegen de grote politieke machten die zijn en gaan ontstaan". Ze hopen zo aan hen geen stemmen te verliezen. "De mogelijkheid dat één of meer restzetels bij de verkiezingen bij de A-VIP of de Almere Partij terechtkomen, neemt zo toe."
GroenLinks, de PvdA, Almere Partij en A-VIP blijven hun eigen campagne voeren en zullen in de aanloop naar de verkiezingen behalve een lijstverbinding geen ander samenwerkingsverband aangaan.