Politiepaard overleden tijdens kerstmarkt

24 december 2008 09:45

ALMERE - Het oudste paard dat bij de Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) in dienst was, is dinsdagavond 23 december overleden. Dat gebeurde rond 20.30 uur toen hij aan het werk was bij de kerstmarkt op het Stationsplein. De politieruiter raakte niet gewond.


Het paard, Floris genaamd, was samen met zijn berijder te hulp geroepen bij een opstootje tussen jongeren. Samen met een ander bereden paard hield hij het publiek op afstand. Plotseling liep het 21-jarige paard achteruit, zakte door zijn achterbenen en ging liggen. Dierenartsen die met spoed ter plaatse werden gebracht constateerden dat het paard was overleden. De oorzaak is vermoedelijk een hartstilstand.
Het zeer ervaren paard was volgens een politiewoordvoerder een goede hulp bij de opleiding van jonge onervaren paarden. Het paard werd niet meer fulltime ingezet in het veld. "Normaal gesproken gaat een paard met 17 of 18 jaar met pensioen. Maar als ze aangeven het werk nog goed aan te kunnen, blijven ze langer in dienst." Op zijn thuisbasis in Nunspeet was Floris volgens de politie de lieveling van alle agenten. (Foto: Max Le Blanc/112-Almere.nl)