Politiewoordvoerder over geweldsmisdrijf Muziekwijk:"We nemen deze zaak hoog op"

04 september 2009 06:37

MUZIEKWIJK - Na een zaterdagavond stappen, is op 23 augustus een 16-jarige Literatuurwijker op de Hindemithbrug ter hoogte van het Tsjaikovskipad in Muziekwijk hardhandig van zijn fiets afgeduwd. Negentien hechtingen en een dagopname in het Flevoziekenhuis waren het gevolg. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over het voorval.


Over wat er die nacht precies is voorgevallen, kan de politie nog geen precieze uitspraak doen. "De jongen is door een nog onbekend persoon van zijn fiets afgeduwd en op zijn hoofd gevallen. Dit gebeurde rond 3.30 uur zondagochtend", licht politiewoordvoerder Jacqueline van Houten toe. "Er was een groep, waarvan één de dader is die wij heel graag te pakken willen krijgen. Want wat hier gebeurd is, is te zot voor woorden. Wij nemen deze zaak dan ook hoog op."
Het slachtoffer is met letsel aan zijn hoofd in het ziekenhuis opgenomen en wist zich niet veel meer te herinneren van het voorval. De politie kan dan ook niet zeggen of er verder nog geweld is gebruikt tegen het slachtoffer. "Hij is verkeerd gevallen. In het belang van het onderzoek kan ik er niet veel meer over zeggen. We hebben al wel meerdere getuigen gehoord en buurtonderzoek gedaan. Maar we zijn op zoek naar meer getuigen die leiden tot aanhouding van de dader. We vermoeden dat er mensen zijn die weten wie de dader is en hopen dat iemand inziet dat dit niet kan en het meldt bij de politie."
Iedereen die meer kan vertellen over deze zaak wordt verzocht te bellen met de politie: 0900-8844. Anoniem kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.