Poort staat nog niet op de kaart

28 november 2009 08:00

POORT - Hoe Poort er daadwerkelijk uitziet als de laatste steen gelegd is, is bij vele Almeerders nog onbekend. Heel het Olympiakwartier moet nog verrijzen, maar een flink aantal woningen in bijvoorbeeld het Homeruskwartier zijn wel al gebouwd. Op de stadsplattegrond ontbreekt het stadsdeel zelfs.


De gemeentewoordvoerder laat weten: "Almere Poort heeft sinds 1 november dit jaar exact 1.461 inwoners. De verwachting is dat er aan het einde van dit jaar ongeveer 1.000 woningen zullen staan in het stadsdeel."
Bij de laatste versie van de Falk-stadsplattegrond van Almere staat Poort nog niet op de kaart. Is dat niet vreemd en is er geen recentere versie? De gemeentewoordvoerder: "Voor zover ik heb kunnen nagaan dateert de meest recente versie van deze plattegrond van 2004. De eerste woningen in Almere Poort zijn in 2008 opgeleverd. Ik kan me dus voorstellen dat de straten nog niet zijn ingetekend op de kaart van 2004." En verder: "Wanneer de plattegrond door Falk wordt geactualiseerd, zal Almere Poort als het goed is wel worden opgenomen."