Poster en flyer moet stroom overvallen tegengaan

26 november 2008 08:00

ALMERE - Almeerders die volgende week in een winkelcentrum zijn, kunnen een 'overvallen-flyer' in hun hand krijgen. Op deze flyers is te lezen dat politie, gemeente en ondernemers eendrachtig samenwerken aan de voorkoming, bestrijding en het oplossen van overvallen.


De afgelopen weken heeft een stroom aan overvallen Almere geteisterd, en daar willen de deelnemende partijen iets aan doen. Donderdagavond 19 november werd op het stadhuis aan burgemeester Jorritsma de eerste 'overvallen-poster' uitgereikt. Dit gebeurde na afloop van de tweede bijeenkomst tussen politie, gemeente en detailhandel. Deze poster is door de lokale ondernemers en de centrale koepels zeer positief ontvangen.
Op deze poster en flyer staan een aantal tips waar Almeerders de politie mee kunnen helpen in de voorkoming, bestrijding en oplossen van overvallen. Bijvoorbeeld: 'Misdaad op heterdaad of verdachte situatie? Bel direct met 112' of 'Anonieme informatie over daders of buit? Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000'. Aanmelden voor SMS-alert is een goede hulp voor de politie. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl/flevoland.