Postertentoonstelling over discriminatie

11 april 2012 05:00

STAATSLIEDENWIJK – In buurtcentrum ’t Kardoes aan de J.G. Suurhoffstraat 45 is vanaf dinsdag 10 april de postertentoonstelling ‘Wat zeur je nou? Discriminatie gestript’ te bezichtigen.


De tentoonstelling wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan buurtbemiddeling en vijf jaar jongerenbemiddeling in Almere en wordt door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland verzorgd in samenwerking met De Schoor. De tentoonstelling krijgt een doorlopend karakter en komt daarna ook te hangen in de buurthuizen Filmwijkcentrum, Het Forum, De Inloop, Evenaarhuis, Amerika en Meenten en Grienden.

Humor

De tentoonstelling maakt het mogelijk om een doorgaans ‘zwaar’ onderwerp als discriminatie op een luchtige manier aan de orde te stellen. Humor brengt mensen dichter bij elkaar. Zelfs in een omgeving waarin niemand je taal spreekt, kan een lach een band van saamhorigheid scheppen. Vooroordelen en tegenstellingen kunnen door een grap worden geslecht.
De posters zijn ontworpen door vijftien Nederlandse en Vlaamse tekenaars. In deze tentoonstelling laten zij hun humoristische visie zien op discriminatie op grond van huidskleur, handicap, geloof, geslacht, leeftijd en seksuele voorkeur. Het resultaat is een zeer gevarieerde expositie waarin zowel de Burka Babes als Fokke & Sukke ten strijde trekken tegen discriminatie.
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van het buurthuis, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.