Praat mee over de Stadsomroep Almere

21 september 2011 05:00

ALMERE – De StadsOmroep Almere is toe aan vernieuwing. De kracht van een StadsOmroep moet afkomstig zijn van de inwoners van haar stad. Om er een (nieuwe) invulling aan te kunnen geven, is er maandag 26 september van 20.00 tot 22.00 uur een brainstormavond waar gesproken kan worden over de vraag ‘Waarom wil Almere een stadsomroep?’.


De bijeenkomst wordt gehouden in ‘De vrije kamer’, een ruimte boven de oude bibliotheek in Almere Stad tegenover het stadhuis.
StadsOmroep Almere is er al jaren lang en bestaat uit een groep gedreven Almeerders die zich met passie inzetten voor tv, radio en de kabelkrant. “Het is tijd dat deze groep zich uitbreidt tot de hele Almeerse bevolking, waar iedereen meewerkt en deel uit maakt van een gezamenlijke StadsOmroep”, aldus de stuurgroep.
Om de omroep naar de stadsbewoner te brengen en alle leeftijden, buurten en nationaliteiten erbij te betrekken, wordt deze bijeenkomst georganiseerd. “Op deze manier krijgt Almere een omroep die echt over haar inwoners gaat en daar haar kracht uithaalt.” Na deze brainstormavond worden de beste ideeën uitgewerkt tot een concreet plan die worden opgenomen in het nieuwe startdocument 2012-2016 van StadsOmroep Almere.

Frisse ideeën

Een aantal maanden geleden is er een stuurgroep opgericht die maandelijks vergadert over het bestaan, de verbetering en de toekomst van StadsOmroep Almere. Eén van de leden van de stuurgroep is Linda Graanoogst: “We zoeken mensen met hart voor de stadsomroep om nieuwe, frisse ideeën te verzamelen. En dat zijn mensen uit alle lagen van de bevolking; iedereen die er wat voor voelt kan meedenken. Wie weet zelfs meedoen als vrijwilliger. De vraag is wat een stadsomroep zou moeten doen. Iedereen die daar een idee over heeft mag meepraten en als daar leuke ideeën tussen zitten, dan nemen we die mee.”
Koffie, thee en koekjes staan klaar. Aanmelden kan via devrijekamer@stadsomroepalmere.nl.