Preventieve afspraken rond overvallen

19 november 2008 08:00

ALMERE - Naar aanleiding van de recente golf overvallen op supermarkten in Almere hebben politie en gemeente vrijdagochtend overleg gevoerd met supermarktketens, Kamer van Koophandel, politie Flevoland, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, het Platform Detailhandel Nederland en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.


Tijdens dit overleg zijn extra afspraken gemaakt in aanvulling op ieders inspanningen om overvallen op supermarkten te voorkomen.
De komende weken zullen wijkagenten, gemeenteambtenaren en veiligheidsmanagers van de supermarkten samen een scan uitvoeren, om te zien welke maatregelen zowel in de winkel als in de omgeving van de winkel mogelijk zijn, om het overvallers zo moeilijk mogelijk te maken. Verder zijn er ook afspraken gemaakt over systematische informatie-uitwisseling tussen alle partijen. De supermarkten zullen de komende tijd weer nadrukkelijk de veiligheidsprotocollen tegen het licht houden en hun personeel instrueren.
Ook wordt een beroep gedaan op de bewoners van Almere. Zij kunnen de extra ogen en oren zijn, zodat verdachte situaties ook snel bij de politie gemeld worden (0900-8844). De politie heeft de afgelopen week veel extra mensen ingezet en een speciaal overvallenteam in het leven geroepen.