Prijswinnaars tweede 'Pin en Win'-actie in Waterfront verblijd

04 november 2009 08:00

STAD CENTRUM - Burgemeester Annemarie Jorritsma heeft zaterdagmiddag 31 oktober in restaurant Waterfront aan de Esplanade de hoofdprijzen uitgereikt aan de winnaars van de tweede 'Pin en Win' actie. Dit keer werd de actie uitgebreid met de SMS-Alert van de politie. Deelnemers aan de actie die zich aanmeldden voor SMS-Alert maakten kans op extra prijzen van de politie. Deze prijzen werden zaterdag uitgereikt door André Wielandt, politiechef Centrum.


De tweede 'Pin en Win' actie van dit jaar was een nog groter succes dan de eerste. Op de speciale website werden 73.000 PIN-bonnen geregistreerd, dit zijn er 8.000 meer dan bij de eerste actie. Ook het aantal aanmeldingen voor SMS-Alert verliep met bijna 1.600 nieuwe deelnemers boven verwachting.
De familie Muller won de Compaq Notebook CQ60; de familie Boender kreeg een Fitness First abonnement. Rob en Annemieke uit Almere gingen er met een waardebon van DoeMere 150 euro vandoor en familie Van Elburg won een VIP-arrangement voor de wedstrijd Ajax-Anderlecht.
De burgemeester bedankte zaterdag alle betrokkenen voor hun medewerking: Currence, de banken, winkeliersverenigingen, politie en speciaal aan de horeca, die een groot prijzenbedrag ter beschikking stelden. Dank zij hun medewerking was ook deze actie weer een succes.

Veel meer gepind

Simone Jansen, communicatieadviseur Veiligheid van de gemeente Almere is enthousiast over de tweede Pin en Win-actie. "Er wordt steeds meer gepind in Almere, waardoor het steeds minder lucratief wordt een winkel te overvallen." Ze vervolgt: "Het aantal PIN-transacties is in september met 11, 6 procent toegenomen tot 159,7 miljoen, ten opzichte van 2008. Als je gaat kijken naar het aantal actieve betaalautomaten dan zien we een stijging van 4,8 procent in september ten opzichte van vorig jaar."
Het doel van de 'Pin en Win' actie was het bevorderen van pinnen zodat er minder cash in winkels en restaurants aanwezig is. Dit maakt de bedrijven minder aantrekkelijk voor overvallers. Met SMS-Alert roept de politie inwoners op om alert te zijn, bijvoorbeeld na een overval. Mensen kunnen zo meehelpen een verdachte op te sporen.