Prijzen winnen door Flevoland te ontdekken

18 januari 2012 06:00

ALMERE – Vanaf januari speelt de website MooiFlevoland.nl iedere eerste week van de maand het spel PixelQuest. Dit is een spel gericht op het ontdekken van een mooie groene plek in Flevoland.


Via Twitter wordt elke dag een tip gegeven. Die volger van @mooiflevoland die als eerste het juiste en volledige antwoord twittert met hashtag #pixelquest is de winnaar van de maand. In januari heeft Alfred Bekenkamp uit Almere als eerste de goede plek geraden: Uitkijkpunt Kwelplas bij de Lepelaarplassen. Hij wint een cursus vogelherkenning en zakgids van de Vogel- en Natuurwacht ‘Zuid-Flevoland’. Het spel wordt dit jaar twaalf keer gespeeld.
Wie bij Uitkijkpunt Kwelplas bij de Lepelaarplassen 28 januari om 12.00 uur met zijn of haar smartphone de winnende Repudo oppakt, wint een Roetzbike. Repudo is een gratis app voor iPhone, Android en Blackberry waarmee je met je smartphone op de juiste plek virtuele 'pakketjes' kunt oppikken. En let op: er zullen meerdere Repudos liggen, maar er is maar ééntje met een voucher voor een fiets.

Vogel- en Natuurwacht

PixelQuest wordt elke maand ontwikkeld met een organisatie die veel kennis en activiteiten heeft over de Flevolandse natuur. De aftrap van het spel is in de eerste week van januari gegeven door Stichting Vogel- en Natuurwacht ‘Zuid-Flevoland’ samen met Natuur- en Milieufederatie Flevoland. Meer informatie over het spel is te vinden op www.mooiflevoland.nl/specials-pixelquest.
Natuur- en Milieufederatie Flevoland ontwikkelde de site MooiFlevoland.nl om de mogelijkheden en voorzieningen voor natuurbeleving in Flevoland op een eigentijdse en interactieve manier te presenteren.