Prijzen winnen door registratie PINbonJorritsma geeft startsein tweede Pin en Win-actie

09 september 2009 07:00

HAVENKOM - Burgemeester Annemarie Jorritsma heeft afgelopen vrijdag het startsein gegeven voor de tweede 'Pin en Win-actie' van de projectgroep Cashless Almere. Jorritsma betaalde liggeld via de speciale pinautomaat naast het haven- en sluiskantoor in Almere Haven.


Cashless Almere wil met de actie pinnen in winkels en restaurants bevorderen, zodat er minder contant geld in winkels en restaurants aanwezig is. Het initiatief is ontstaan uit de gezamenlijke aanpak van de overvallen eind vorig jaar en heeft een structureel vervolg gekregen.
Want pinnen maakt de bedrijven minder aantrekkelijk voor overvallers. Om het pinnen te bevorderen maken klanten kans op kleine en grote prijzen als zij hun PINbon registreren op de speciale website www.pinenwinalmere.nl. De tweede 'Pin en Win' actie duurt tot zondag 25 oktober, op die dag wordt de actie afgesloten met een prijsuitreiking.
Almeerders die uitleg nodig hebben over het pinnen kunnen terecht bij de kantoren van de Rabobank en de ABN AMRO bank in Almere. Deze banken geven graag persoonlijke uitleg over hoe veilig te pinnen. Tevens is op verzoek voorlichting in zorgcentra en buurthuizen mogelijk.

Verdachten opsporen

Klanten die hun PINbon registreren, kunnen zich tegelijkertijd aanmelden voor SMS-Alert. De politie wil SMS-Alert meer bekendheid geven onder het winkelende publiek. Met SMS-Alert roept de politie inwoners op om alert te zijn, bijvoorbeeld na een overval. Mensen kunnen zo meehelpen een verdachte op te sporen. SMS-Alert draagt bij aan een veilige woon- en winkelomgeving. Diegenen die zich in de actieperiode aanmelden voor SMS-Alert maken kans op één van de extra prijzen.
De eerste Pin en Win-actie van februari dit jaar was een groot succes. Bijna 65.000 PINbonnen werden op de website geregistreerd.