Primeur voor FlevolandIntern mobiliteitscentrum helpt werknemers snel aan de slag

20 augustus 2009 07:00

ALMERE - UWV Werkbedrijf heeft gisteren het eerste interne mobiliteitscentrum van Flevoland opgezet. Vanwege een reorganisatie wil Alliance Healthcare op bedrijventerrein Sallandsekant met behulp van het Werkbedrijf de 140 werknemers nog voor de sluiting begeleiden naar een andere baan. Dit mobiliteitscentrum moet de aanzet geven voor meerdere centra in Almere.


De farmaceutische groothandel en distributiecentrum Alliance Healthcare sluit de deuren van de Almeerse vestiging op 1 december. Dan wil UWV Werkbedrijf ook vrijwel alle werknemers aan een andere baan geholpen hebben. Henk Verhage, senior werkcoach van het Mobiliteitscentrum Flevoland: "Van de 140 mensen kunnen er ongeveer twintig naar de andere twee filialen van Alliance. Van de overige 120 werknemers hopen wij minimaal tachtig aan een andere baan te kunnen koppelen."
Het mobiliteitscentrum is ingericht in de vestiging van Alliance zelf, om ter plekke mensen van werk naar werk te begeleiden. "Iedere dinsdag en vrijdag zijn er mensen van het UWV Werkbedrijf aanwezig om werknemers te helpen bij het vinden van een vacature en solliciteren", zegt Verhage. "Ze kunnen ook gebruik maken van ons competentietestcentrum, om te kijken waar hun interesses nog meer liggen. In de begeleiding willen we zoveel mogelijk bemiddelen in werk naar werk en voorkomen dat mensen in de uitkering komen."

Logistiek

Om de werknemers zoveel mogelijk passende vacatures te kunnen bieden, is er samenwerking gezocht met uitzendbureaus. Verhage: "Deze zijn regelmatig op de vestiging aanwezig met vacatures in de logistieke sector." Want daar gaat het om: het merendeel van de werkzoekenden van Alliance zijn werkzaam in de logistiek. "Chauffeurs van een bestelauto, magazijnmedewerkers, telefonische verkoopmedewerkers en overig personeel. Het is een voordeel dat er regelmatig vacatures vrijkomen voor deze groep, maar ook een nadeel omdat met deze reorganisatie in één keer veel werknemers zonder werk komen. Daarom zijn we al zo vroeg mogelijk in actie gekomen om ze te begeleiden naar ander werk."
Bedrijven voor bedrijven

Ook bedrijven kunnen via het mobiliteitscentrum rechtstreeks hun vacatures plaatsen. "De bedoeling is wel om het personeel van Alliance Healthcare continu nieuwe vacatures aan te kunnen bieden. En bedrijven met logistieke vacatures kunnen altijd eerst even bij ons komen 'shoppen' voor nieuw personeel, voordat zij een uitzendbureau inzetten of ergens een, vaak dure, advertentie plaatsen."
Meer informatie bij Henk Verhage of Luuk Wegman via 036-7507575. Of per mail: luuk.wegman@uwv.nl of henk.verhage@uwv.nl.