PrO Almere laat Taalkr8! zien

24 september 2008 07:00

ALMERE - PraktijkOnderwijs (PrO) Almere organiseert op woensdag 1, maandag 6 en woensdag 8 oktober taalevenementen voor de leerlingen onder de naam Taalkr8! Respectievelijk zullen deze Taalkr8!-dagen plaatsvinden op de locaties Almere Stad, Almere Haven en Almere Buiten.


"Taalkr8! heeft als doel het belang van taal, lezen en schrijven op een aansprekende manier onder de aandacht te brengen', vindt Dimitri Frans, leerkracht aan de Tom Poesstraat. "De hele school wordt zo geïnspireerd om op een andere, leuke manier met taal om te gaan."
Ook zal het onderwerp laaggeletterdheid onder de aandacht komen. De Taalkr8!-dagen op locatie Almere Stad en Almere Buiten zullen worden geopend door een analfabetiserings-ambassadrice, iemand die op latere leeftijd pas goed heeft leren lezen en schrijven. Vervolgens worden tijdens de Taalkr8!-dagen diverse workshops gegeven, bijvoorbeeld: een poëzieworkshop door een bekende dichter, een workshop interviewen, rapclasses door een echte rapper en een krant maken door een echte verslaggever. Daarnaast zullen de leerkrachten ook binnen hun lessen Taalkr8! een plek geven.

Poëzie

Aangezien de Taalkr8!-dagen in de kinderboekenweek vallen die dit jaar als thema 'Poëzie' heeft, zullen gedichten gedurende de Taalkr8!-dagen een belangrijke rol spelen. Op PrO Almere is er op dit moment ook een dichtwedstrijd voor de leerlingen. Deze wedstrijd zal tijdens de Taalkr8!-dagen extra aandacht krijgen.
Taalkr8! is een initiatief van de stichting Lezen & Schrijven (www.lezenenschrijven.nl).