Programmaraad stelt concept radio-advies vast

12 oktober 2011 05:00

ALMERE - De Programmaraad Zuidoost-Flevoland heeft tijdens de vergadering van 13 september een concept-advies voor het Basispakket Radio vastgesteld voor de periode 1 juli 2012 tot en met 30 juni 2013.


De Programmaraad is van mening dat het Basispakket pluriform is samengesteld. Naast de populaire muziekzenders, de klassieke muziekzenders en specifieke doelgroepzenders, kent het pakket ook (internationale) nieuwszenders.
De Programmaraad heeft de wettelijke bevoegdheid aan UPC een advies uit te brengen over de samenstelling van het Basispakket Radio. Dit basispakket Radio bestaat uit 25 zenders. Negen zenders liggen wettelijk vast.
De Programmaraad Zuidoost-Flevoland Flevoland onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor het benoemen van een Poolse radiozender. In dit kader worden de inwoners van Zuidoost-Flevoland uitgenodigd om een reactie te geven op dit concept Basispakket Radio via www.programmaraadflevoland.nl. Dat kan ook per post: Programmaraad ZO Flevoland, Postbus 209, 8250 AE Dronten. Reacties zijn welkom tot 24 oktober.

Advies Basispakket Radio

Het Basispakket Radio bestaat uit zogenaamde ‘must carry-zenders’: de Nederlandse publieke zenders (Radio 1, Radio 2, 3 FM, Radio 4, Radio 5), regionale zender (Omroep Flevoland), lokale omroep (Almere en Lelystad) en twee Belgische publieke Vlaamse omroepen. Uit de vijf publieke Vlaamse omroepen heeft de Programmaraad gekozen voor VRT Klara en VRT Radio 1.
Door Programmaraad aangewezen: Slam!FM, Efteling Radio, BNR Nieuwsradio, Arrow Jazz FM, Arrow Classic Rock, 100% NL, Classic FM, Radio 10 Gold, WDR 4, FIP, Ujala Radio, Radio 6, Concertzender, EER, BBC 1, Q-Music.
Dinsdag 25 oktober zal de Programmaraad het definitieve advies Basispakket Radio vaststellen en aanbieden aan UPC. UPC moet het advies over de samenstelling van het Basispakket Radio opvolgen. De vergadering van de Programmaraad is openbaar en vindt plaats in het stadhuis van Lelystad. De vergadering begint om 20.00 uur.