Programmaraad stelt conceptadvies tv vast

16 november 2011 06:00

ALMERE - De Programmaraad Zuidoost Flevoland 8 november tijdens een vergadering in het stadhuis van Lelystad een conceptadvies voor het Basispakket tv opgesteld voor de periode 1 juli 2012 tot en met 30 juni 2013.


Het concept Basispakket tv (vijftien zenders) ziet er als volgt uit: zogenaamde ‘must carry-zenders’: de Nederlandse publieke zenders (Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3), regionale zender (Omroep Flevoland) en twee Belgische publieke Vlaamse omroepen; BRT 1 en Ketnet/Canvas.
Door de Programmaraad aangewezen zijn: Eurosport, Brava NL,    Comedy Central/Kindernet, TV5Monde, ARD, Family7, MTV, Euronews (doorgifte in het Engels en Spaans) en Discovery.

Stemmen

De Programmaraad Zuidoost Flevoland is van mening dat het Basispakket pluriform is samengesteld. De programmaraad heeft de wettelijke bevoegdheid aan UPC een advies uit te brengen over de samenstelling van het Basispakket tv.
De Programmaraad roept Flevolanders op om hun stem uit te brengen voor het zenderpakket. Dit kan via www.programmaraadflevoland.nl. Op 20 december dit jaar zal de Programmaraad gedurende een openbare vergadering het definitief advies vaststellen.