Project ‘Vrouwen voor Kumasi’ van start

03 juli 2007 08:00

ALMERE - Ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan is de maatschappelijke serviceorganisatie Soroptimistclub Almere begonnen met het project ‘Vrouwen voor Kumasi’.


Het doel van dit project is om geld in te zamelen om vrouwen in Kumasi (Ghana) door het verstrekken van microkredieten. Met deze kleine leningen kunnen zij zelfstandig een bestaan opbouwen. De organisatie streeft naar een eindbedrag van 50.000 euro. Via de website www.vrouwenvoorkumasi.nl is de voortgang van het project te volgen.
Naast een inzamel- en sponsoractie organiseert de Soroptimistclub Almere op vrijdag 7 september een symposium in de raadzaal van het stadhuis. Burgemeester Annemarie Jorritsma, lid van het Comité van Aanbeveling van het project, is die middag ook aanwezig. Het symposium wordt afgesloten met een feestelijk programma. Kaarten kunnen vanaf nu worden gereserveerd via info@vrouwenvoorkumasi.nl.
Soroptimistclub Almere bestaat uit ondernemende Almeerse vrouwen, die streven naar professionaliteit en kwaliteit. De club is lid van de overkoepelende vrouwenorganisatie Soroptimist International. Wereldwijd telt deze organisatie zo’n 93.000 leden, allen vrouwen. Soroptimisten ondersteunen actief lokale, nationale en internationale gemeenschappen door participatie en door het uitvoeren van projecten, zoals Vrouwen voor Kumasi.