Project taalcoaches is succesvol

08 maart 2010 14:52

ALMERE - Het project 'Taalcoaches' dat op 1 september vorig jaar van start ging bij de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) verloopt zeer succesvol.


Het project is speciaal opgezet voor inburgeraars die naast hun deelname aan de inburgeringcursus gemotiveerd zijn om de Nederlandse taal extra te oefenen met hulp van een vrijwillige taalcoach. De taalcoach en inburgeraar ontmoeten elkaar wekelijks voor 1 à 1,5 uur.
De nadruk ligt op de gesproken taal. Daarnaast zijn vooral allerlei praktische zaken een bron voor het oefenen van de taal. Het kan gaan om het doornemen van een brief, het oefenen van een telefoongesprek, het discussiëren over een onderwerp in de krant of het (na)bespreken van een televisieprogramma. Daarnaast kan de lesstof vanuit de cursus worden benut om extra te oefenen.
Er zijn al achttien succesvolle matches gemaakt door de VMCA. De meeste docenten van de bemiddelde inburgeraars ervaren een vooruitgang in het spreken en begrijpen van de inburgeraar. Dit stimuleert het zelfvertrouwen waardoor het lef om te spreken toeneemt, aldus de docenten. De VMCA hoopt in de toekomst op nog meer succesverhalen. Wie belangstelling heeft om een vrijwillige taalcoach te worden kan contact opnemen met Dorien Costanzo: d.ostanzo@vmca.nl. Bellen mag ook op telefoonnummer: 036-5346027.