Project Zomerschool in Almere HavenBijspijkeren in de zomervakantie

16 mei 2010 21:08

HAVEN - Vier basisscholen in Almere Haven starten deze zomer met de Zomerschool. De Wierwinde, de Polderhof, de Dubbeldekker en de Klaverweide bieden hun leerlingen de mogelijkheid om de laatste drie weken van de zomervakantie terug naar school te gaan om hun basiskennis alvast op te frissen.


De groep leerlingen die voor het project een uitnodiging heeft ontvangen, heeft vaak een terugval tijdens de vakantie waardoor met een achterstand aan het nieuwe schooljaar wordt begonnen. De Zomerschool moet dit voorkomen. De extra lessen zijn bedoeld voor kinderen uit groep zes en zeven en mogelijk volgend jaar ook voor kinderen uit groep acht. In de ochtend staan lezen, taal en rekenen op het programma. 's Middags wordt in de praktijk gewerkt aan deze vakken aan de hand van activiteiten rondom kunst, cultuur en sport.
Vier scholen van de Almeerse Scholen Groep in Almere Haven en vijf in Almere Buiten starten deze zomer met het project Zomerschool. Daarnaast gaan andere scholen verlengde schooltijd aanbieden. Beide initiatieven vallen onder het project Onderwijstijdverlenging waarvoor de Almeerse Scholen Groep een subsidie heeft ontvangen. De Almeerse Scholen Groep heeft in haar onderwijsaanbod ook programma's voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Zo is er de plusklas voor meerbegaafde kinderen en kunnen hoogbegaafde leerlingen naar een Leonardoschool. Kijk op www.almeersescholengroep.nl voor meer informatie.