Proosten op Buurtpreventieteam Danswijk

01 juli 2009 07:00

DANSWIJK - "Wij proosten op ons 1-jarig bestaan", zegt Theo Amse, vrijwilliger van het Buurtpreventieteam Danswijk. "Een mooi moment om even terug te kijken."


"Op 9 juli was het precies een jaar geleden dat wij als Buurtpreventie Danswijk voor het eerst de straat op zijn gegaan", vertelt Amse enthousiast. "De groep bestond toen uit zes buurtbewoners, die zich fanatiek inzetten voor hun buurt; om de wijk veilig en leefbaar te houden." Amse is heel tevreden met het resultaat. "In een jaar tijd is er veel ten positieve veranderd: veel klachten uit de wijk zijn opgelost." De groep bestaat nu uit negen vrijwilligers. " We hebben ook een dame die ons team versterkt. Ons streven is dat wij uiteindelijk uit zestien personen gaan bestaan, zodat we nog beter medebewoners uit Danswijk kunnen helpen als ze klachten hebben."
Hij vervolgt: "De contacten tussen de buurtpreventie en de jeugd uit Danswijk is prima. Wij staan altijd open voor een gesprek met de jongeren, en proberen naar een oplossing te zoeken bij eventuele problemen."

Luilaknacht

Op Luilaknacht liepen ze samen met de wijkagent Youssef Maddrouhme door de wijk. "Geen enkele ongeregeldheid of vernieling is er die ochtend gepleegd." Het team heeft een goede samenwerking met gemeente en politie. Amse: "De laatste tijd is het opvallend rustig in de wijk, er gebeurd nagenoeg niets vervelends. Gelukkig. Bewoners reageren ook zeer positief op onze aanwezigheid."
Regelmatig gaan de vrijwilligers langs de deuren, om persoonlijk te vertellen wat buurtpreventie doet. "En door onze vragenlijst weten we de knelpunten in de wijk op te sporen. Sinds kort hebben wij in het Salsapandje een eigen centrale, waar alle meldingen binnenkomen, deze is doordeweeks elke avond bemand." Een andere verbetering in de wijk vindt Amse dat er steeds minder huisvuil bij de ondergrondse containers gedumpt wordt. Voor aanmelden als vrijwilliger voor dit team: 036-8440082 of 06-28637017.