Propvolle bus naar Poort

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - Lijn 4 van Connexxion, die dagelijks van Almere Centrum naar het toekomstige station in Almere Poort rijdt, is in de spitsuren overvol. Reizigers klagen al sinds het begin van het nieuwe schooljaar over de drukte in de bus, omdat alle leerlingen voor basisscholen in Almere Poort en de leerlingen voor het Groenhorst College met die bus mee moeten.


"De bussen zijn rond een uur of acht 's ochtends zo vol dat het niet meer veilig is", vertelt Ron van der Putten. Zijn twee dochters van 6 en 10 jaar gaan naar school in Almere Poort en reizen met de bus tot de laatste halte: toekomstig NS-station Almere Poort. "Deze bus gaat maar eens in de twintig minuten en buiten schooltijd zelfs één keer in de dertig minuten. Zo hebben we regelmatig een bus gemist omdat de bus bij Gooisekant-West al zo vol zat met leerlingen voor het Groenhorst College dat we er niet meer bij konden. Dit levert heel onveilige situaties op. Er heeft zelfs een keer iemand zijn hand tussen de deur gekregen."
Nadat Van der Putten contact opgenomen had met de busmaatschappij, is er een extra bus ingezet die om 8.10 uur bij het centraal station vertrekt. "Maar die bus is te laat om op tijd op school te zijn. Of ze zetten extra bussen in waar geen bestemming op staat, dan weten de kinderen ook niet of ze die bus kunnen nemen."
Connexxion is bezig met dit probleem. "De komende veertien dagen houden we tellingen om te zien welke ritten versterkt moeten worden en of dat ook daadwerkelijk afdoende is", aldus zegt Connexxion-woordvoerder Herman Opmeer. "Aan de uitbreiding zijn natuurlijk kosten verbonden, waarover de opdrachtgever, de gemeente, beslist. Zij beslissen dus ook of er extra bussen ingezet mogen worden. Maar we hebben die lijn inmiddels tijdelijk versterkt met een touringcar."