Provincie draagt bij aan Startersdag 2009

20 oktober 2009 06:43

POORT - De provincie Flevoland stelt 10.000 euro beschikbaar aan de Kamer van Koophandel voor de organisatie van de Startersdag in de Topsporthal in Almere Poort op zaterdag 7 november. Het evenement vindt plaats tussen 10.00 en 16.00 uur en is vrij toegankelijk.


De Startersdag speelt in op de behoefte aan algemene informatie over het starten van een eigen bedrijf. Gedeputeerde Andries Greiner onderschrijft de doelstelling van de Startersdag. "Als je met een idee rondloopt om een eigen bedrijf te beginnen is een Startersdag van de Kamer van Koophandel een uitgelezen moment om je te laten informeren. Flevoland biedt ruimte en tal van mogelijkheden op het gebied van ondernemen. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de stand van de provincie Flevoland op de Startersdag. Hier zullen we aanwezig zijn met onze gebiedspromotiecampagne: 'Flevoland omdat je wilt groeien' ", aldus de gedeputeerde Economische Zaken.

Valkuilen voorkomen

De Startersdag is een landelijk evenement en wordt op 7 oktober op 21 locaties in het land gehouden. In Almere worden ruim 1.700 bezoekers verwacht. De Startersdag is bedoeld voor iedereen die van plan is om een eigen bedrijf te beginnen of recent een bedrijf is gestart. In het Topsportcentrum kunnen geïnteresseerden workshops volgen, netwerken en informatie over vestigingsmogelijkheden krijgen en alle tips om valkuilen voor startende ondernemers te voorkomen.