Provincie Flevoland en Gemeente Almere investeren in nieuw lectoraat'Almere is bijzondere stad waar zo v

09 maart 2011 06:00

ALMERE - Het lectoraat 'Natuurlijk en Gezond Samenleven' kan van start, dankzij de overhandiging van een cheque van 500.000 euro uit de IFA gelden (Investeringsfonds Almere) aan Wil Bekkering, directielid van de CAH Almere. De nieuwe lector, Dr. Dinand Ekkel, presenteerde maandag 28 februari de plannen voor dit unieke lectoraat in Nederland. De subsidiegevers: gedeputeerde Hoger Onderwijs, Andries Greiner en wethouder Onderwijs Almere, René Peeters zijn ingenomen met deze uitbreiding van het hoger onderwijs in Almere.


De CAH wil met haar vestiging in Almere een bijdrage leveren aan duurzame oplossingen voor brede maatschappelijke problemen van voeding en gezondheid. De hogeschool in Almere is een nevenvestiging van de CAH Dronten, de agrarische hogeschool die al ruim veertig jaar in Flevoland is gevestigd. In 2010 is de CAH Almere gestart met twee opleidingen: de opleiding Toegepaste Biologie, die verder alleen wordt aangeboden bij de Agrarische Hogeschool Den Bosch en de opleidingsvariant Natuur, Economie en Leefomgeving, die volkomen uniek is. Daarnaast heeft de vestiging in Almere een lectoraat rond het thema: 'Eco-effectief ondernemen in een stedelijke omgeving.' De CAH Almere zal haar opleidingsaanbod de komende jaren uitbreiden. Ook internationaal onderwijs hoort daarbij. Er zal zeker een opleiding worden ontwikkeld rond de thematiek van het nieuwe lectoraat.
Wethouder Onderwijs René Peeters: "Almere is een bijzondere stad waar zo veel mogelijk is. Almere is de ideale suburbane stad in de Randstad. Een mooie combinatie van woningen, water en natuur. Een stad waar we van duurzaamheid werk maken. De komst van de CAH naar Almere is dan ook geen toeval. We hebben elkaar nodig. De studenten van de agrarische hogeschool kunnen in Almere theorie en praktijk onmiddellijk verbinden. Duurzaamheid, stadslandbouw, economie en milieu, voedseltransport zijn belangrijke kennisgebieden. De CAH verbindt praktijk en theorie en zal met haar vele internationale contacten veel gespecialiseerde bedrijven rondom haar instituut verzamelen."