Provincie geeft subsidie aan sportevenementen

16 februari 2010 13:42

ALMERE - De provincie Flevoland heeft de subsidies voor sportevenementen 2010 vastgesteld. Veertien aanvragen zijn gehonoreerd voor een totaalbedrag van 61.500 euro. Het gaat om sportmanifestaties die een provinciale, bovenregionale of landelijke betekenis hebben.


Tijdens de sportevenementen worden duizenden sporters uit Flevoland en de rest van Nederland in staat gesteld om hun prestaties neer te zetten. Bezoekers worden gestimuleerd om te gaan sporten. Daarmee dragen de sportmanifestaties bij aan een positief sportklimaat in Flevoland, maar ook aan de naamsbekendheid van Flevoland.
De manifestaties kennen een grote verscheidenheid aan sporten, en variëren van judo tot ruitersport. De gesubsidieerde activiteiten passen binnen het onlangs vastgestelde sportbeleid van de provincie voor de periode 2010-2013. Bij de beoordeling van de aanvragen is nadrukkelijk gekeken naar de relatie met kernsporten, talentontwikkeling en het regionale en nationale karakter van de activiteit.
De gehonoreerde evenementen zijn: Almeerdaagse, Stichting Open Championships Sailing, De 30 van Almere, NK Windsurfen 2010, NK Meerkamp 2010, ITF Outdoor Tennis, ITF Indoor Tennis, Future 2010 Tennis, Kleurrijke Spelen Afrique Carib, VMB Judokampioenschap (Judovrienden), Omloop Flevoland Tourfiets, Zeebodemloop, Hippisch weekend 2010. Nationaal Ranglijsttoernooi Tennis.